Kohutun äidinmaitojäätelön tulevaisuus ratkesi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme äskettäin kuinka rintamaidosta tehtyä jäätelöä myytiin Lontoon Covent Gardenissa sijaitsevassa The Icecreamists -ravintolassa The Baby Gaga -nimisenä tuotteena. Sittemmin terveysviranomaiset keskeyttivät myynnin siksi aikaa että tuotteen turvallisuus saadaan tutkittua.

Nyt tutkimukset on saatu päätökseen, ja viranomaiset ovat nyt vahvistaneet äidinmaidosta tehdyn jäätelön turvalliseksi syödä. Näin ollen tuotteen myyntikielto on samalla päättynyt. Asiasta uutisoineen Evening Standard -lehden mukaan yrittäjä Matt O’Connor otti tiedon vastaan innostuneesti ja kertoi yrityksensä tehneen kaikkensa, jotta raaka-aineet olisivat puhtaita.

Tuotteen yllä leijuu kuitenkin edelleen pieni harmaa pilvi, sillä poptähti Lady Gaga vaati yritystä muuttamaan tuotteensa nimen. Lady Gaga väittää, että The Baby Gaga -niminen jäätelö käyttää hyväkseen hänen nimensä tunnettuutta. Yritys ei tällä tietoa ole kuitenkaan suostumassa vaatimukseen. Staran saamien tietojen mukaan poptähden vaatimus onkin aiheeton.

Laulajan laajalti tunnettu nimi Lady Gaga saa toki laajaa tavaramerkkisuojaa, mutta Lady Gaga ja Baby Gaga eivät kuitenkaan ole keskenään tavaramerkkilaissa tarkoitetulla tavalla sekoitettavissa toisiinsa. Mikäli asia joskus päätyisi oikeuteen saakka, tulee arvioitavaksi myös se, että Lady Gaga itse lainasi nimensä Queen-yhtyeen Radio Gaga -hitistä. Hänellä ei ole myöskään yksinoikeutta sanapariin Baby Gaga.