Miehet valitsevat itseään tyhmemmän naiskumppanin – tässä syy

Ohhoh! · Stara.fi

Naiset haluavat yleensä, että heidän unelmien miehensä olisi älykäs, mutta miehillä tällaista vaatimusta ei kuitenkaan aina ole. Päinvastoin miehet voivat seurustella myös hieman vähemmän fiksujen naisten kanssa. Nyt asiaa on selvitelty Yhdysvalloissa hieman tarkemmin.

The Gloss -julkaisun toimittaja Jennifer Wright tiedusteli CNBC:n taloustoimittaja John Carneyltä ja yhdeksältä muulta älykkäältä mieheltä miksi niin moni tutkimus osoittaa, että miehet usein suosivat heitä tyhmempiä naisia. Selvityksen lopputuloksena Wright teki johtopäätöksen, että kyse on ”tiedon taloudesta”. Siinä vähemmän älykkäät naiset antavat vähemmän painoarvoa koululle ja työnteolle, joten heillä on enemmän vapaa-aikaa. Lisäksi vähemmän älykkäillä naisilla on tapana etsiä rinnalleen itseään älykkäämpi mies eräänlaiseksi taloudelliseksi tueksi.

– Tyhmillä naisilla on sekä paremmat mahdollisuudet että suurempi halu löytää itselleen älykäs mies, Jennifer Wright totesi.

Samalla Wright kuitenkin lisäsi, että miehet eivät seurustele tyhmempien naisten takia siksi, että he haluaisivat naisten olevan tyhmiä, vaan koska he haluavat, että joku priorisoi elämänsä samalla tavalla kun mies itse.

Tutkimusta kritisoineen The Atlantic Wire -julkaisun mukaan CNBC-kanavan naispuolinen taloustoimittaja Nicole Lapin on hieman eri linjoilla, sillä hänen mukaansa myös älykkäät naiset haluavat itselleen älykkään miehen.

– Ensinnäkin älykkäistä miehistä on suurempaa kilpailua. Kaikkihan tiedämme, että A-sarjan uranaiset rakastavat kunnon väittelyitä. Toiseksi älykkäät naiset eivät sulje heidän aivojaan viikonlopuksi, Nicole Lapin kertoi ja kritisoi samalla koko tutkimuksen tulosta.

– Miehet voivat luulla haluavansa tyhmän naisen, kunnes lopulta ovat niihin lopen kyllästyneitä. Asia paljastuu viimeistään sitten, kun nainen pitää viedä tärkeille illallisille, eikä hän enää kykene selviämään siitä hymyilemällä. Tai kun mies saa potkut Wall Streetiltä eikä nainen edes ymmärrä hänen työtään tarpeeksi lohduttaakseen.