Tsunami-pilapiirros oli lukijoille liikaa – lehti pyysi anteeksi – katso kuva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Japanin maanjäristys ja siitä aiheutunut tsunami ovat hallinneet maailman uutislähetyksiä jo kolmen päivän ajan. Samalla myös eräs pilapiirtäjä on ottanut asiaan omalla tavallaan kantaa, mutta ajoitus ei ollut kovin hyvä. Piirros aiheutti nimittäin vastalauseiden myrskyn.

Kyseessä oli malesialainen sanomalehti Berita Harian, jossa päätoimittajan palstan yhteydessä julkaistiin tänään pilapiirros, jossa suosittu japanilainen sarjakuvahahmo Ultraman juoksee pakoon valtava tsunamia. CNN-kanavan mukaan pilapiirrosta on kritisoitu laajasti sekä lukijoiden että myös poliitikoidenkin taholta. Sanomalehdeltä vaadittiin julkista anteeksipyyntöä, jonka lehti joutuikin pian esittämään Facebook-sivuillaan.

Ultraman Tsunami