Verottaja mokasi: Naiselle ilmoitettiin 170 000 000 euron veronpalautuksesta

Ohhoh! · Stara.fi

Sähköisissä tietojärjestelmissä sattuu aika ajoin vakavia ongelmia myös Suomessa, kun esimerkiksi kokonaiset pankit ovat joutuneet sulkemaan ovensa. Nyt Yhdysvalloissa verottajalle on sattunut nolo kömmändys, kun muutamille ihmisille toimitettiin tieto tähtitieteellisen suurista veronpalautuksista.

Veronpalautusten saaminen on yleensä hieno asia, mutta amerikkalaisnainen oli pudota tuolilta saatuaan oman ilmoituksensa. Verottaja nimittäin ilmoitti tammikuussa, että Ohion Huronissa asuvalle naiselle oli postitettu shekki peräti 200 miljoonan dollarin veronpalautuksesta. Palautuksen saaja Denise Bossetti sai asiasta tiedon, koska veroviranomaisten mukaan noin suurta summaa ei voitu siirtää suoraan tilille.

Asiasta uutisoineen Sandusky Register -lehden mukaan Bossetti ja hänen miesystävänsä Charlie Dise pohtivat ilmoituksen saatuaan millaista olisi elää 200 miljoonaa dollaria rikkaampana, ja he päättivät odottaa shekkiään.

Shekkiä ei kuitenkaan koskaan tullut, mutta sen sijaan nainen sai kirjeen, jossa verottaja ilmoitti että asiassa oli tapahtunut virhe. Virheellisiä ilmoituksia oli lehden mukaan lähtenyt lähes 10.000 veronmaksajalle. Vielä ei ole tietoa oliko 200 miljoonan dollarin palautus joukon suurin.