Taiteilija tekee mykistäviä kuvia varjojen avulla – katso

Viihdeuutiset · Stara.fi

Mediassa on käyty viime päivinä näkyvää kädenvääntöä taiteesta, kun Perussuomalaiset ja taidepiirit ovat olleet hieman eri linjoilla taiteelle myönnettävästä tuesta. Samalla keskustelua on käyty myös modernin taiteen ja nykytaiteen merkittävistä eroista. Nyt verkossa ihastuttaa joka tapauksessa näyttävä varjotaide.

Kyseessä ovat japanilaisen taiteilija Kumi Yamashitan teokset, joissa hän on käyttänyt monia eri materiaaleja luodakseen valon ja varjojen avulla yllättäviäkin lopputuloksia. Hänen töitään voi ihastella verkkosivulla osoitteessa kumiyamashita.com.

Alla voidaan nähdä naistaiteilijan kolme teosta, joissa kaikissa on lopputuloksena ihmisen varjokuva. Vuonna 1997 valmistunut Building Blocks, vuonna 2003 valmistunut City View ja vuonna 1994 valmistunut Profile lukeutuvat hänen tunnetuimpiin töihinsä.

Kumi Yamashita Building Blocks

Kumi Yamashita City View

Kumi Yamashita Profile