Opiskelijarituaali päättyi teho-osastolle – joi pullollisen soijakastiketta

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa koeteltiin vielä takavuosia esimerkiksi yläasteen uusia tulokkaita, eli mopoja, monin värikkäin kepposin, jotka menivät toki joskus hieman överiksi. Suomessa tilanne on jo hieman rauhoittunut, mutta Yhdysvalloissa esimerkiksi oppilaiden veljeskunnan jäseneksi pääsemiseksi on edelleen tehtävä monenlaisia rituaaleja.

Nyt eräs rituaali on mennyt pahemman kerran mönkään. Virginian yliopistossa maineikkaaseen Zeta Psi -veljeskuntaan halunnut 19-vuotias kokelas pantiin nimittäin juomaan pullollinen soijakastiketta. Pian suolapitoisen maustekastikkeen juomisen jälkeen hänen suustaan alkoi tulla vaahtoa ja muutaman tunnin kuluttua hän sai sairauskohtauksen.

Oppilas kiidätettiin sairaalaan, jossa hän vietti neljä päivää. Asiasta uutisoineen The Daily Progress -lehden mukaan poika oli pantu lisäksi syömään koiranruokaa. Nyt asiasta on tehty rikosilmoitus ja poliisi tutkii tapahtumia. Vielä ei ole tietoa tullaanko asiassa nostamaan syytteitä. Erittäin arvostetun ja 163 vuotta vanhan Zeta Psi -veljeskunnan jäseniä ovat olleet muiden muassa yrittäjälegenda Henry Ford, näyttelijä Dean Cain sekä Bushin presidenttiperheen isoisä Prescott Bush.