Ruisrock paljasti pääesiintyjänsä – todellinen yllätysvieras

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ruisrock järjestetään ensi kesänä Turussa 8.-10. heinäkuuta. Tänään tapahtuma on vahvistanut, että maailmanmusiikin supertähti Manu Chao on Ruisrock-sunnuntain pääesiintyjä.

Ensimmäistä kertaa soolourallaan Suomeen saapuva maailmanmusiikin supertähti Manu Chao tuo La Ventura -kiertueensa myös Ruisrockiin. Festivaalisunnuntain pääesiintyjänä nähtävä, miljoonia albumeja myynyt villi kokeilija ja musiikillinen kameleontti on kiertänyt nauhurinsa kanssa ympäri maailmaa tallentamassa mausteita keitokseensa, jossa yhdistyvät punk, rock, salsa, jazz, reggae, ska sekä latinalaiset ja kuubalaiset rytmit.

Turun Ruissaloon saadaan ripaus todellista kansainvälisyyttä, kun artistin hyväntuuliset ja silti maailman tilaa väkevästi kommentoivat kappaleet saatetaan kuulla ranskan, espanjan ja englannin lisäksi vaikkapa galecon tai wolofin kielellä. Ranskalainen, espanjalaiset sukujuuret omaava Chao nousi suuremman yleisön tietoisuuteen jo vuonna 1987 perustetun Mano Negran keulahahmona. Vuodesta 1995 menestyksekästä soolouraa tehnyt Manu Chao tunnetaan parhaiten muiden muassa hiteistään Me Gustas Tu, Bongo Bong ja Clandestino.

Ruisrockin laajaa kotimaista artistikattausta saapuvat vahvistamaan Vuoden yhtye ja Vuoden metallialbumi -Emmoilla hiljattain palkittu Stam1na sekä viime vuonna uuden tulemisen tehnyt, platinaa marraskuussa ilmestyneellä Irti-albumilla myynyt Kaija Koo. Ohjelmistoon on tulossa vielä sekä ulkomaisia että kotimaisia lisäyksiä.