Applen iPhonen kellot sekosivat jälleen – varaudu herätyskellolla

Digi · Stara.fi

Elektroniikkavalmistaja Apple on ollut viime aikoina runsaasti otsikoissa iPhone 4 -puhelimensa suunnitteluvirheiden merkeissä. Laitteessa on useita vakavia virheitä, joita on käsitelty Suomessakin kuluttajavirastossa saakka. Virasto katsoi pari kuukautta sitten, että laitteen voi palauttaa kauppaan, mikäli kuluttajalle ei ole kerrottu ettei sitä saa käyttää pakkasella.

Viime syksynä miljoonat ihmiset ympäri maailmaa myöhästyivät menoistaan, kun iPhonen kellot sekosivat ja herätykset menivät epäkuntoon. Sittemmin tapaus toistui, ja nyt kolmas kerta toden sanoo. Tietokone-lehti nimittäin kertoo, että Yhdysvalloissa iPhonen kellot ovat toki nyt siirtyneet, kun maassa siirryttiin kesäaikaan. Kellot tosin siirtyivät väärään suuntaan.

Vielä ei ole tietoa miten sama bugi vaikuttaa Euroopassa, kun kelloja siirretään täällä reilun puolentoista viikon kuluttua. Aikaisemmasta viisastuneet iPhone-käyttäjät virittävät kuitenkin muitakin laitteita herättämään sunnuntaina 27. maaliskuuta.

Jo viime kesänä julkisuuteen tulivat iPhonen antenniongelmat, joiden takia puhelut ja datayhteydet katkeilevat kun puhelinta pidetään kädessä. Pian tämän jälkeen maailmalta alkoi tulla raportteja, joiden mukaan laitteen lasi hajosi jo pienestäkin pudotuksesta tai kolahduksesta. Tammikuussa selvisi lisäksi että laitteen takuu raukeaa pakkasessa.