Hittikappaleen homoviittaukset olivat liikaa – Lady Gaga kiellettiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet islamilaiset maat ovat viime vuosina ottaneet tiukan kannan supertähtien esiintymisiin. Kansainväliset naistähdet ovat joutuneet jopa perumaan keikkojaan, kun heitä on vaadittu peittämään vartalonsa esiintymislavalla nilkoista kaulaan saakka. Samalla myös kappaleiden sanoitukset on otettu tarkasteluun.

Nyt Lady Gaga on joutunut viranomaisten hampaisiin muslimienemmistöisessä Malesiassa, sillä hänen uusimman Born This Way -hittikappaleensa viittaukset homoseksuaalisuuteen olivat liikaa. Tästä syystä kappaleen alkuperäinen versio on nyt asetettu radioissa soittokieltoon. Päätöstä perustellaan sillä, että kappale rohkaisee homoseksuaalien hyväksymiseen.

Alkuperäisen version esittämisestä radioasema voi saada jopa 14.000 euron sakot. Alkuperäisen version sijaan malesialaisilla radioasemilla voidaan jatkossakin esittää saman kappaleen sensuroitua versiota, josta kyseenalaiset lyriikat on poistettu. AMP Radio Network -yhtiön edustaja kertoi uutistoimisto AP:lle, että kappaleen alkuperäiset sanoitukset käsittelevät asioita, jotka ovat maassa vielä tabuja.