12-vuotias erotettiin koulusta – oli vääränlaiset hiukset

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa kohistaan parhaillaan tapauksesta, jossa 12-vuotias koulupoika erotettiin koulusta vääränlaisten hiusten takia. Tapausta tullaan puimaan lähiaikoina myös oikeudessa, jonne pojan vanhemmat ovat asian vieneet.

Poika kävi Pohjois-Lontoossa sijaitsevaa St Gregory’s Catholic Science College -koulua, kun hän saapui ensimmäiseen koulupäiväänsä suositussa hiustyylissä. Tyylin sanansaattajana on viime aikoina toiminut myös pojan ikätoveri, näyttelijä Jayden Smith. Trendikäs hiustyyli oli kuitenkin koululle liikaa, ja poika erotettiin heti ensimmäisenä koulupäivänä. Kuva vastaavasta hiustyylistä löytyy esimerkiksi tästä.

Koulun tiukkojen sääntöjen mukaan koululaisten tulee käyttää koulupukua ja myös heidän hiustensa tulee olla sääntöjen määräämällä tavalla siistit, Daily Mirror uutisoi. Pojalla on ollut sama perinteinen hiustyyli jo vuosikausia, ja nyt oikeudessa pohditaan voidaanko sellainen kieltää koulun säännöissä ja onko koulu syyllistynyt syrjintään. Samassa koulussa sama hiustyyli on sallittu tytöille. Koulun mukaan hiustyyli voi olla merkki jengin jäsenyydestä.