Yhdyntä ei mennytkään taiteesta – vankilatuomio julkisesta seksiaktista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa kaksi henkilöä tuomittiin muutama päivä sitten bändin keikalla yleisön edessä tapahtuneesta seksiaktista. Hieman vastaava tapaus on nyt ollut oikeudessa myös Kiinassa, jossa taiteilija Cheng Li ja hänen naispuolinen kumppaninsa harrasivat seksiä osana performanssiesitystään.

Tempaus nähtiin 20. maaliskuuta Pekingin Museum of Contemporary Art -museossa järjestetyssä taidenäyttelyssä, jonka yleinen aihepiiri liikkui intiimialueilla. Art Whore -niminen performanssi piti sisällään miehen ja naisen välistä yhdyntää taidegallerian parvekkeella ja sohvalla.

Oman elämänsä taidekriitikot pitivät yhdyntää todennäköisesti korkeakulttuurina, mutta viranomaiset olivat asiasta toista mieltä. Tapauksen tultua julki poliisit pidättivät taiteilijan. Maanantaina oikeus nimittäin määräsi miehen vuodeksi vankilaan pakkotyöhön, Beijing News uutisoi. Taiteilija on valittanut tuomiosta vedoten taiteen ja lain väliseen suhteeseen.