Alma Median lehdet sivaltavat rajusti Halla-ahoa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Aamulehti kertoi tänään kuinka Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho suivaantui lehden käytettyä hänen arkistokuvaansa artikkelin kuvituksena. Halla-aho ilmoitti lehdelle sähköpostitse, että häneltä on jatkossa turha pyytää lausuntoja.

Suomessa kansalaisilla ei ole oikeutta omaan kuvaan esimerkiksi uutiskäytössä, ja joka tapauksessa arkistokuvien käyttäminen on täysin normaalia kaikissa tiedotusvälineissä. Halla-aho ei suostunut kommentoimaan kuvakohua Aamulehdelle, joten lehti julkaisi saman kuvan tänään uudelleen lehdessä. Nyt myös saman Alma Media -konsernin Iltalehti on ryhtynyt vastaiskuun Halla-ahon suuntaan.

Myöskään Iltalehti ei saanut kansanedustajalta kommenttia aiheesta, joten lehti sivaltaa nyt Halla-ahoa julkaisemalla koko joukon hänen arkistokuviaan ja pyytää lukijoita valitsemaan niistä parhaan. Sivalluksen huipuksi kuvien joukossa on myös niin sanottu villapaitakuva, jonka julkaisemista Halla-aho on jo aiemmin paheksunut.