Jare & VilleGalle kiertueelle Blockfestin kanssa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuonna jo ennakkoon loppuunmyyty kaupunkifestivaali Blockfest valmistautuu 19. – 20. elokuuta järjestettävään päätapahtumaan suuntaamalla yhteiskiertueelle levy-yhtiö Monsp Recordsin suosituimpien artistien kera.

Seinäjoelta keskiviikkona 18. toukokuuta käynnistyvän kiertueen pääesiintyjänä nähdään huippusuosittu Jare & VilleGalle -kaksikko, jonka debyyttialbumi Mustaa kultaa nousi Suomen virallisen albumilistan kärkisijalle heti avausviikollaan. Viimeisin single Häissä on soinut tiuhaan tahtiin niin klubeilla, radiokanavilla kuin jääkiekon MM-kisoissakin. Kaksikko on myös kerännyt miljoonia katselukertoja musiikkivideoillaan, joilla on vieraillut Jere Karalahden ja Ville Peltosen kaltaisia urheilutähtiä.

Jaren ja VilleGallen seuraksi saapuu Suomen karismaattisimpien live-esiintyjien joukkoon lukeutuva Ruudolf, joka lentää paikan päälle suoraan Yhdysvalloista. Hänen tuorein albuminsa Asfalttisoturin viimeinen hidas nousi viime vuonna Suomen virallisen listan sijalle neljä. Hauskoista lyriikoista ja ilmiömäisistä freestyle-taidoista tunnettu Ruudolf murtautui suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2004 ilmestyneellä esikoislevyllään Doupeimmat Jumala seivaa.

Blockfest Warm Up Tour käsittää yli kymmenen kaupunkia aina Helsingistä Jyväskylään ja Oulusta Turkuun asti, päättyen 14. heinäkuuta Tampereen Tivoliin. Historiansa neljättä kertaa järjestettävä Blockfest toteutetaan tänä vuonna entistäkin suurempana. Festivaalin tähtinä nähdään kotimaisten kärkinimien lisäksi muiden muassa yhdysvaltalainen Bun B ja ruotsalainen Looptroop Rockers, keikkojen lisäksi nähdään myös Axl Smithin juontama streetdance-kisa. Festivaalin ohjelmistoa täydennetään vielä toukokuun aikana.