Korealaiset: Riisi terveellisempää kuin leipä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on viime viikkoina virinnyt vilkas keskustelu leivän suosion laskusta, kun ruokavalion hiilihydraattien vähentämisestä on tullut kansalaisten keskuudessa yhä suosituimpaa. Parhaillaan monet leipomot kehittävät vähähiilihydraattisia leipätuotteita.

Riisiä syödään perinteisesti Aasian maissa runsaasti, ja nyt Etelä-Koreassa on tutkittu leivän ja riisin vaikutuksia. Keskiviikkona julkistettujen The Korea Food Research Institute -suorittaman tutkimuksen tulosten mukaan ihminen pystyy riisin avulla työskentelemään jopa 50 prosenttia pidempään ja lisäksi riisi on tehokkaampaa kolesterolin laskemisessa. Tutkimuksessa ei todennäköisesti ollut mukana suomalaista ruisleipää.

Tutkimuksessa mitattiin kuinka pitkään ihmiset pystyivät keskimäärin kuntoilemaan syötyään riisiä tai leipää. Riisin jälkeen suoritukset kestivät keskimäärin 456 sekuntia, kun leivän syömisen jälkeen tulos oli 311 sekuntia. Kolesterolia tutkittiin hiirillä, joista kahdeksan viikkoa leipää syöneillä oli enemmän kolesterolia kuin riisiä syöneillä, The Korean Herald -lehti uutisoi.