Liikennepoliisi nöyryytti autoilijaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa ja lukuisissa muissa maissa tieliikennelaissa on mukana turvavyöpakko. Nyt eräs kiinalaismies on saanut kokea kantapään kautta, että turvavyötä kannattaa pitää kiinni.

33-vuotias mies joutui nimittäin Urumqin kaupungissa liikennepoliisin pysäyttämäksi, koska hänellä ei ollut turvavyötä. Yllätys oli kuitenkin melkoinen, kun hän ei saanut rikkeestään lainkaan sakkolappua.

Rahallisen rangaistuksen sijaan liikennepoliisi päätti antaa autoilijalle käytännöllisemmän opetuksen. Poliisi käski kuljettajaa nousemaan autosta ja menemään autoon sekä kiinnittämään ja irrottamaan turvavyön viisikymmentä kertaa.

– Olin ensin vihainen, koska kaikki muut autoilijat katsoivat ja se oli todella noloa. Myöhemmin kuitenkin ymmärsin, että se olikin hyödyllistä. Aiemmin en muistanut laittaa turvavyötä, mutta nyt en enää koskaan unohda sitä. Nyt voin kiittää poliisia, mies kertoi Telegraphlehden mukaan.