Alexandra Stan : Mr. Saxobeat

Singlet · Stara.fi

Romaniasta on muodostunut viimeisen viiden vuoden aikana eurooppalaisen dancen kärkimaa, sillä sieltä tulee tasaisin väliajoin erittäin laadukasta tanssikamaa. Lukuisat romanialaiset hitit ovat nostattaneet polvea ensin etelän lomakohteissa ja muutaman kuukauden kuluttua myös Suomessa.

Tällä kertaa vuorossa on Alexandra Stan, jonka Mr. Saxobeat -kappale tulee soimaan runsaasti vielä ensi kesänäkin. Monien maanmiestensä ja -naistensa tavoin Stanin kappaleessa on yksi voimakas perinteinen elementti, joka on tällä kertaa kappaleen nimen mukaisesti saksofoni. Sen melodia tarttuu heti ensikuulemalta, mutta se ei ole vielä koko totuus. Romanialaiset ovat nimittäin varsinaisia velhoja puhtaan kliinisten, mutta toimivien soundien kasaamisessa. Tämä kappale on siitä todellinen malliesimerkki.

Mr. Saxobeat on kepeää ja hyvin rullaavaa housepohjaista dancea, jonka melodiakoukku tempaa mukaansa kyynisimmänkin tanssilattian karttajan. Koko kansan jättihittiä tästä ei tule, mutta kappale nostaa siitä huolimatta tunnelmaa discoissa vielä loppuillastakin.

Pisteet 4/5