Amerikkalainen uutisjätti hehkuttaa: ”Granlund teki maailmanhistorian maalin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen eilinen jääkiekkopeli Venäjää vastaan jäi historiankirjoihin Mikael Grandlundin ansiosta. Miestä ei valittu pelin parhaaksi suomalaiseksi, mutta hänen tekemänsä käsittämätön maali nostettiin välittömästi oikealle paikalleen urheiluhistoriassa.

Yksi maailman suurimmista uutiskanavista, Fox News, uutisoi Granlundin maalista heti tuoreeltaan ja nimesi sen jo otsikossa ”maailmanhistorian maaliksi”. Urheilutoimittaja Adam Kimelmanin artikkelissa muistetaan mainita suomalaisen superlupauksen suomenmestaruus HIFK:n riveissä ja Minnesotan NHL-varaus, mutta pääpaino on kuitenkin ”taikurimaisessa liikkeessä”, josta syntyi ottelun ensimmäinen maali Konstantin Barulinin selän taakse.

Hieman ennen artikkelin kirjoittamista samainen toimittaja nimesi maalin Twitter-blogissaan ”vuoden maaliksi”, mutta hyvin pian siitä oli muodostunut kuitenkin asianmukaisesti maailmanhistorian maali. Samoilla linjoilla olivat eilen illalla myös muiden muassa MSNBC, CBS Sports ja Minnesota Star Tribune.