Suomalainen natsielokuva noteerattiin Hollywoodissa: ”Huonon maun huipentuma”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalais-saksalais-australialainen musta scifi-komedia Iron Sky saa ensi-iltansa 4. huhtikuuta 2012. Parhaillaan elokuvaa markkinoidaan Cannesin elokuvajuhlilla, josta käsin elokuva on tänään saanut mukavasti näkyvyyttä myös Hollywoodin viihdemedioissa.

Hollywood Reporter raportoi Cannesista kuinka kyseessä on ensimmäinen pilvirahoitettu elokuva, jonka rahoitus on kerätty yhteisöllisesti pääasiassa internetin käyttäjiltä. Leffasta kertoo myös Entertainment Weekly, joka päivittelee erikoista tarinaa natseista kuussa vuonna 1945.

– Ei liene tarpeen mainita, että kyse on huonon maun huipentumasta, mutta jos Iron Sky on tosiaan sellainen huipentuma kun se yrittää olla, se voi olla vuoden 2012 yllättäjä, Entertainment Weekly kirjoittaa.

Iron Sky on ollut tuotannossa viisi vuotta, jona aikana projekti on tehnyt pioneerityötä yhteisöllisessä elokuvatuotannossa niin sisällön, markkinoinnin kuin elokuvan rahoituksen saroilla. Elokuva kuvattiin Saksassa ja Australiassa tänä vuonna. Toisin kuin edelliset kaksi efektipainotteista teaseria, kolmas video tarjoaa yleisölle live-toimintaa, näyttelijöitä ja dialogia.

Iron Sky on tällä hetkellä jälkituotannossa ja sen ensimmäinen leikkauskierros on ohi. Tamperelainen Energia Productions -tuotantoyhtiö työskentelee parasta aikaa elokuvan avaruustaistelukohtausten, virtuaalikulissien ja muiden CGI-tehosteiden parissa. Iron Sky -elokuvan esitysoikeudet on myyty jo 23 maahan, mukaan lukien saksankielinen Eurooppa, Suomi, Norja, Kiina, Australia sekä Uusi-Seelanti.