9-vuotias pikkupoika kiinni rattijuopumuksesta – poliisi voimaton

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britanniassa on jäänyt kiinni vasta yhdeksänvuotias rattijuoppo, jonka poliisi kaiken lisäksi päästi vapaaksi. Pikkupoika jäi poliisin haaviin ajeltuaan juovuspäissään Cumbrian kaupungissa. Hänet puhallutettiin ja kuljetettiin poliisilaitokselle.

Ennätysmäisen nuori rattijuoppo päästettiin kuitenkin pian vapaaksi, koska viranomaisten mukaan hän ei voi vielä olla vastuussa tekemisistään. Poika ei siten saa myöskään syytettä rattijuopumuksesta, The Sunday Sun uutisoi.

Tapauksen tultua julki ovat kansalaiset vaatineet viranomaisille aikaisempaa voimakkaampia keinoja puuttua alaikäisten rikoksiin. Vuosittain Britanniassa jää kiinni rikoksista tuhansia alle 18-vuotiaita lapsia ja nuoria. Edellä mainitun tapauksen lisäksi räikeimpiä ovat olleet esimerkiksi lukuisat autovarkaudet, joiden tekijöinä on ollut runsaasti myös 10 – 12-vuotiaita lapsia.