Lottohuuma villitsee suomalaiset – lotossa kaikkien aikojen ennätyspotti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Veikkauksen Lotossa on ollut viime kuukausina useammankin kerran jaossa ennätysmäisiä päävoittoja, ja nälkä kasvaa syödessä. Taannoiset 7 miljoonan ja 7,5 miljoonan potit jäävät nyt toiseksi, sillä ensi viikolla jaossa on kaikkien aikojen suurin päävoitto.

Eilisessä arvonnassa ei löytynyt yhtään täysosumaa, joten ensi lauanataina potti on kahdeksan miljoonaa euroa. Reilun seitsemän miljoonan lottopotteja on ollut Suomessa jaossa kuusi kertaa. Maailman mittakaavassa suomalaiset lottovoitot ovat kuitenkin taskurahoja. Euroopan suurin lottovoitto on vuonna 2009 Italiassa jaettu SuperEnalotto, jossa voittosumma oli 151 miljoonaa euroa.

Esimerkiksi Euromillions-lotossa jaossa oli äskettäin jaossa huikeat 138 miljoonaa euroa. Mikäli koko lottovoitto olisi mennyt yhdelle ihmiselle, tulee hänestä kertaheitolla Britannian 570. rikkain ihminen. Voittorahoilla voisi asua 688.235 yötä luksushotellissa, Harvey Nicholsilta 86.346 Givenchyn laukkua tai 162.500 paria Alexander McQueenin kenkiä.