Liikenneturvaa italialaisittain – bussikuski ajoi ilman käsiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa kännykän käyttäminen moottoriajoneuvoa ajettaessa on ollut kiellettyä jo vuosien ajan. Siitä huolimatta liikenteessä nähdään ajoittain bussikuskeja, jotka puhuvat kännykkäänsä. Vastaava laki on voimassa myös Italiassa, jossa on nyt tullut julki harvinaisen raju tapaus.

Matkustaja kuvasi nimittäin kännykkäkameralla kuinka Ciampinon lentokentälle Roomassa ajaneen linja-auton kuljettaja käytti kahta puhelinta samaan aikaan. Toista hän piti korvallaan ja toista hän näpytteli samanaikaisesti. Tilanne olisi ollut aivan normaali jos bussi olisi ollut pysäkillä, mutta tässä tapauksessa se kiiti normaalinopeudella taajamassa. Kuljettaja yritti ohjata bussia käsiensä sijasta ainoastaan kyynärpäillään.

On ilmiselvää, että kuljettajan toiminta asetti bussin matkustajat hengenvaaraan. Siitä huolimatta hän saa toistaiseksi pitää työpaikkansa, mutta on parhaillaan hyllytettynä. Asiasta kertoi ensimmäisenä La Repubblica -lehti.

Kuva: RepublicaTV