Helsingin käräjäoikeus: BB-tähtien tappamista sai vaatia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaiset realityjulkkikset Antti Kurhinen ja Henna Kalinainen ovat tyrmistyneet Helsingin käräjäoikeuden tuoreesta tuomiosta, jossa heidän tappamistaan vaatinut mies ei saanut rangaistusta teostaan. Tuomio on merkittävässä ristiriidassa Pirkanmaan käräjäoikeuden taannoin antaman tuomion kanssa.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi taannoin miehen sakkorangaistukseen, kun tämä oli perustanut Facebook-yhteisöpalveluun sivun nimeltä ”Olen valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorsin taposta”. Antin ja Hennan tapauksessa oli kyse tätä selvästi suoremmasta kehotuksesta, sillä ryhmän nimi oli ”Tappakaa BB-Antti ja Henna”. Helsingin käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että jälkimmäisen perustaja ei syyllistynyt rikokseen.

Asian ratkaisi Helsingin käräjäoikeudessa käjärätuomari Sanna Mänttäri. Edellä mainittujen poikkeavien tuomioiden perusteella tulee jatkossa pohdittavaksi millä tavalla poliitikkojen hengen ja terveyden uhkaaminen eroaa realityjulkkisten hengen ja terveyden uhkaamisesta. Kalinainen ihmettelee käräjäoikeuden tuomiota blogissaan.

– Oma mielipiteeni asiaan on se ja mitä nyt olen ihmisten kanssa puhunut, että vaikka kaveri ei olisikaan ollut tosissaan, vaan ”vitsimielessä” perustanut ryhmän, niin se on tuomittavaa, koska kukaan ei voi tietää asian tarkoitusperää silloin kun tälläistä lähdetään tekemään. Ja tappouhkaus on aina tappouhkaus, Henna Kalinainen kommentoi.