Koulu kielsi oppilailta muotifarkut – olivat liian kireät

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime aikoina erityisesti poptähti Katy Perryn näyttelijämies Russell Brand on luonut tietä niin sanottujen pillifarkkujen uudelle tulemiselle. Nyt erään englantilaisen koulun henkilökunta on kuitenkin ollut hänen kanssaan eri mieltä housumuodista.

Länsi-Sussexin Hassocksissa sijaitseva kunnallinen koulu on nimittäin kieltänyt kireiden farkkujen pitämisen koulussa, koska housut olivat liian tiukkoja. Viime vuosina vastaavia housuja ovat käyttäneet vain tytöt, mutta viime aikoina ne ovat yleistyneet myös pojilla. Tuhannen oppilaan koulussa vain muutamat pojat käyttivät pillifarkkuja, mutta siitä huolimatta koulu katsoi tarpeelliseksi kieltää ne kerralla kaikilta, Daily Mail uutisoi.

Koulun mukaan housujen tulee olla ”tavallista standardikangasta” ja suorat, koska koulun pukeutumissäännöt niin vaativat. Suurimmalla osalla englantilaisista kouluista on olemassa ohjeistus pukeutumisesta kouluun. Samanlaiset säännöt ovat yleisiä myös Yhdysvalloissa, jossa taannoin erotettiin koulusta nuori poikaoppilas vääränlaisten hiusten takia.

Viime viikolla Britanniassa nousi otsikoihin tapaus, jossa koulu oli kieltänyt 12-vuotiaalta pojalta shortsien pitämisen koulussa. Siitä suivaantuneena poika saapui seuraavana päivänä kouluun tyttöjen hameessa, joka oli koulun sääntöjen mukainen. Keväällä eräs koulu kielsi tytöiltä rintaliivit, jotka näkyivät paidan alta.