Näin varaudut huomiseen maailmanloppuun – neuvontasivu kaatui heti

Viihdeuutiset · Stara.fi

Amerikkalainen radioevankelista Harold Camping jo jonkin aikaa ennustanut, että maailmanloppu tulee huomenna 21. toukokuuta 2011. Camping taustavoimineen ovat laskeneet Raamatusta, että ihmiskunta kohtaa loppunsa tuolloin ja että Jumala tuhoaa maan 21. lokakuuta 2011.

Miljoonat amerikkalaiset uskovat ihmiskunnan tuhoutuvan huomenna. Nyt lehdet ja viranomaiset ovat julkaisseet infopaketteja siitä miten ihmisten tulee toimia, mikäli he huomaavat että kaikki muut ovat muuttuneet zombeiksi.

Jopa Yhdysvaltojen tartutatautikeskus CDC on julkaissut infopaketin, jossa neuvotaan varautumaan ensiapupaketilla ja etsimään zombievapaita alueita. Lisäksi neuvottiin varaamaan runsaasti vettä, ruokaa, veitsi, henkilöpaperit, lääkkeitä sekä paristoja ja radio.

Viranomaisten verkkosivut tosin kaatuivat pian ohjeiden julkaisemisen jälkeen. CDC:n infektiospesialisti Ali Khan kertoi Washington Post -lehdelle, että maailmanlopun pelko on hyvä tapa opettaa ihmisiä valmistautumaan muihinkin onnettomuuksiin ja erikoistilanteisiin.

– Tälle jutulle voidaan nauraa nyt, mutta kun jotain tapahtuu, olet onnellinen, että luit tämän. Ehkä nyt opit asian tai kaksi, jotka ovat hyödyllisiä mikäli sinua myöhemmin kohtaa jokin onnettomuus.

Sama mies ennusti 1990-luvun alussa, että maailmanloppu tulisi syyskuussa 1994. Niin ei kuitenkaan tapahtunut, joten tuolloin kyseessä oli ilmeisesti jonkinlainen laskuvirhe. Tuorein ennustus on noussut otsikoihin lähinnä siksi, että sille on perustettu parodiasivusto WeCantKnow, joka laskee sekunteja väitettyyn maailmanloppuun.