Titanic-elokuva palaa leffateattereihin uudessa kuosissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuonna 1998 ensi-iltansa saanut James Cameronin menestyselokuva Titanic tekee paluun elokuvateattereihin, kun sen 3D-versio saa ensi-iltansa 6. huhtikuuta 2012. Tuolloin tulee kuluneeksi 100 vuotta laivan lähdöstä kohtalokkaalle neitsytmatkalleen.

Paramount Pictures, Twentieth Century Fox ja Lightstorm Entertainment ilmoittivat eilen, että James Cameronin käsikirjoittama, ohjaama ja tuottama elokuva Titanic saa uuden ensi-iltansa 6. huhtikuuta 2012 ensimmäistä kertaa 3D-elämyksenä.

Alkuperäinen Titanic-elokuva sai Suomen ensi-iltansa 16.1.1998 ja keräsi 1.040.000 katsojaa, eli se on viime vuosikymmenten ylivoimaisesti katsotuin elokuva Suomessa. Lisäksi Titanic on Suomen kaikkien aikojen kolmanneksi katsotuin elokuva Laineen vuonna 1955 ensi-iltansa saaneen Tuntemattoman sotilaan ja Särkän vuonna 1941 ensi-iltaan tulleen Kulkurin valssin jälkeen.

Titanic voitti vuonna 1998 ennätykselliset 11 Oscaria ja teki elokuvan pääosia näytelleistä Leonardo DiCapriosta ja Kate Winsletista tähtiä. James Cameronin ensimmäinen pitkä 3D-fiktioelokuva oli 18.12.2009 Suomen ensi-iltansa saanut Avatar.