Raju syytös: Lady Gaga pitänyt itsellään Japanin tsunamirahat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poptähti Lady Gaga on maailman suosituimpiin lukeutuva artisti, ja taannoin hän ryhtyi oikopäätä keräämään rahaa Japanin tsunamin ja maanjäristyksen uhreille. Viime viikolla itsekin Japanissa käynyt laulajatähti on nyt kuitenkin haastettu oikeuteen samaisen keräyksensä takia.

Heti katastrofin jälkeen Lady Gaga ryhtyi myymään verkossa We Pray for Japan -tekstillä varustettuja käsirannekkeita, joiden tuoton kerrottiin menevän lyhentämättömänä Japaniin. Ranneke maksoi 5 dollaria, jonka päälle tuli vielä 4,6 dollaria postikuluja ja veroja.

Osa rannekkeen jo kuukausia sitten tilanneista faneista on ilmoittanut, että he eivät ole vielä edes saaneet rannekkeitaan. Nyt michiganilainen asianajaja on haastanut tähden oikeuteen, koska tämän taustavoimat eivät ole suostuneet paljastamaan paljonko rannekkeiden tuotosta on todellisuudessa ohjattu Japaniin.

– Olen haastanut Lady Gagan oikeuteen yksinkertaisesti siksi, että hänet saataisiin vastuuseen siitä että hänen hyväntekeväisyyteen keräämänsä rahat tosiaan menevät siihen kohteeseen jonne niiden on ilmoitettu menevän, asianajaja Ari Kresch ilmoitti lehdistötiedotteessaan.

– Suositun artistin julkkisstatuksen käyttäminen rahan keräämiseen tekaistuilla perusteilla on väärin. Kun kysyimme paljonko Japaniin on maksettu, meille vastattiin että ”Jonkin verran rahaa tullaan maksamaan, mutta emme tiedä kuinka paljon”. Haluamme, että rahat menevät oikeaan kohteeseen eikä Lady Gagan taskuun, Alyson Oliver lisäsi.