Lady Gagan YouTube-tili suljettiin rikkomuksen vuoksi – tässä syy!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin poptähti Lady Gaga on joutunut yllättävään tilanteeseen, kun hänen YouTube-käyttäjätili on yllättäen suljettu. Laulajatähden tili on yksi palvelun suosituimmista, mutta sekään ei ole turvassa tekijänoikeusvaatimuksilta. Ne ovat nimittäin syynä sulkemiseen.

YouTube sulki poptähden tilin eilen torstaina. Sulkemisesta kertovassa ilmoituksessa todettiin vain lyhyesti ”Multiple or severe violations of YouTube’s copyright policy”, eli tähden videoiden epäillään rikkoneen palvelun tekijänoikeuksia koskevia sääntöjä. Tili palasi linjoille jälleen eilen illalla, mutta se ehti olla suljettuna tuntikausia.

YouTube ja sen omistaja Google eivät halunneet kommentoida tapausta. Normaalisti YouTube sulkee tilin kolmen tekijänoikeusloukkauksen jälkeen. Nyt sulkemisen syyksi epäillään videota, jossa poptähti esiintyy japanisen Fuji TV:n lähetyksessä. Sen julkaisemiseen hänellä ilmeisesti ei ollutkaan lupaa.