Hakkerit iskivät Lady Gagan nettisivuille – fanien tiedot vaarassa

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Viime vuonna maailman eniten ansainnut poptähti Lady Gaga joutui äskettäin luovuttamaan Facebookin suosituimman naistähden paikan Rihannalle. Samoihin aikoihin hän väitti olevansa valmis antamaan kaikki rahansa pois jos olisi pakko. Lady Gagan omaisuuden arvioidaan olevan noin 90 miljoonaa dollaria.

Nyt supertähden nettisivu on joutunut hakkereiden kohteeksi. Hakkerit pääsivät murtautumaan sivuston tietokantoihin ja sitä kautta saivat haltuunsa monien fanien nimiä ja sähköpostiosoitteita. Salasanoja murtautujat eivät kuitenkaan saaneet.

– Hakkerit murtautuivat tietokantaan ja saivat fanien nimitietoja sekä osan sähköpostiosoitteista. Salasanoihin ja taloudellisiin tietoihin he eivät kuitenkaan päässeet käsiksi, Universal Music -yhtiön kertoi lausunnossaan.

Levy-yhtiö otti yhteyttä ihmisiin, joiden tietoihin murtauduttiin sekä ilmoitti asiasta poliisille. Viime viikolla Lady Gagan YouTube-palvelimen käyttäjätili jouduttiin sulkemaan, koska japanilainen tv-kanava väitti sen rikkovan tekijänoikeuslakia.

– Ihmiset yrittävät tuhota minut, mutta eivät tule onnistumaan siinä, 25-vuotias Gaga kertoi äskettäin.

Muutama viikko sitten Lady Gaga haastettiin oikeuteen Japanin luonnonkatastrofin tuhoihin liittyvän rahankeräyksensä takia. Hänen nimittäin väitetään pitäneen itsellään myymistään rannekkeista saadut tulot, ja nyt oikeudessa vaaditaan selvyyttä asiaan. Michiganilainen asianajaja haastoi tähden oikeuteen, koska tämän taustavoimat eivät suostuneet paljastamaan paljonko rannekkeiden tuotosta on todellisuudessa ohjattu Japaniin. Lady Gaga on kiistänyt väitteet rahojen pimittämisestä.