Maailman kallein autopesu maksaa 13 000 euroa ja kestää viikon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa autopesujen keskihinta on alle 20 euroa, ja monilla huoltoasemilla pesun saa puoleen hintaan iltayhdeksän jälkeen. Maailmalla superrikkaiden superautot pestään kuitenkin yleensä aivan muualla kuin huoltoasemilla. Nyt eräs autopesula eroaa joukosta monin tavoin.

Kaikille ökyautoille ei nimittäin sovi tavanomainen autopesu, joten muiden muassa Ferrarit, Maseratit, Bugattit ja Aston Martinit voivat nyt päästä lekottelemaan Dubaissa sijaitsevaan Monza Ultimate Detailing and Protection -autokylpylään. Puhdasta tulee takuulla, sillä lopputulos tarkistetaan aina mikroskoopilla.

Halpaa puuha ei kuitenkaan ole, sillä viikon kestävä hoitojaksi maksaa noin 13.000 euroa ja on maailman kallein autopesu. Halvin pesu maksaa tosin ”vain” 8.000 euroa. Hintaan sisältyy auton pesu, joka tekee maalipinnasta ja sisäosista uudenveroisia. Pesula käyttää maalipinnan puhdistamiseen uusinta nanoteknologiaa, jossa ihmiset eivät lainkaan koske autoon paljain käsin ja jossa ei käytetä lainkaan ”likaista hanavettä”. Asiasta uutisoineen Daily Mail -lehden mukaan hoitoon tuodaan jopa aivan uusia autoja.