Tutkimus vahvisti: Internet Exploreria käyttävät ovat tyhmimpiä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tietokoneiden internetselainten välillä on käyty välillä kovaakin taistelua, mutta viime vuosina kisassa on ollut yksi selkeä häviäjä; Microsoftin Internet Explorer. Se on jäänyt jalkoihin esimerkiksi Firefoxin suosion kasvun ansiosta. Nyt eri selainten käyttäjien älykkyyttä on selvitetty tutkimuksella.

Torontossa päämajaansa pitävä kanadalainen AptiQuant-yhtiö tarjoaa asiakkailleen verkon kautta suoritettavia älykkyystestejä. Testissä käytetyn selaimen tiedot tallentuvat myös tietokantaan, joten yhtiö voi helposti vertailla eri selainten käyttäjien älykkyysosamääriä. Tutkimuksen tulokset saatiinkin peräti 100.000 käyttäjältä, joten tutkimuksen otos oli poikkeuksellisen kattava.

Tulokset eivät ole Microsoftin kannalta kovinkaan mairittelevat, sillä kaikkein tyhmimmät netin käyttäjät käyttävät yhtiön Internet Explorer -selainta sen versionumeroon katsomatta. Myöskään Applella ei tosin ole aihetta juhlaan, sillä sen Safari-selain ei sijoittunut kärkipäähän. Tutkimuksen mukaan älykkäimmät ihmiset käyttävät nimittäin selaimenaan Operaa. Toiseksi älykkäimpien selain on Camino, ja seuraavina tulevat Safari, Chrome ja Firefox ennen peränpitäjinä olevia IE-versioita.