Kiinasta löytyi kokonaisen IKEA-kaupan piraattikopio

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinalaiset ovat tunnetusti ahkeria piraattituotteiden tekijöitä, ja maassa on kehitetty kopiot niin maailmankuuluista automalleista kuten lähes kaikesta kuviteltavissa olevasta elektroniikastakin. Nyt eräs piraattikopio on kuitenkin yllättänyt länsimaiset toden teolla. Kiinasta on nimittäin löytynyt IKEA-huonekalukaupan piraattikopio.

Pari viikkoa sitten Kiinassa suljettiin useita laittomia Apple-kauppoja, jotka olivat täysin aidonnäköisiä, mutta joissa myytiin piraattituotteita. Huijaus oli viety niin pitkälle, että henkilökuntakin oletti olevansa töissä aidossa myymälässä. Nyt hieman vastaava tapaus on sattunut myös IKEA:n suhteen. Kunmingin kaupungista Kaakkois-Kiinasta löytyi 10.000 neliömetrin valtava sinikeltainen myymälä oli tyyliltään suora kopio IKEA-myymälöistä, mutta sen nimi oli 11 Furniture.

Myymälällä ei ollut kuitenkaan aidoista poiketen mitään ruotsalaista. Silti piraattimyymälässä oli ruotsalaisen esikuvansa mukaisesti myös samanlaiset kahvilat ja ravintolat. Asiasta uutisoineen Mirror-lehden mukaan ravintolassa tarjottiin kuitenkin ruotsalaisten lihapullien sijaan kiinalaisia herkkuja.

Uusimmat