TS: Polkupyöriä uhataan pysäköintisakoilla: ”Taloyhtiö lukitsee”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Turussa on tullut ilmi mielenkiintoinen tapaus, jossa autojen pysäköinnistä tuttuja valvontamaksuja on ryhdytty soveltamaan myös polkupyöriin, Turun Sanomat uutisoi.

Suomessa käytiin keväällä kiivasta keskustelua autojen parkkisakoista, kun korkein oikeus päätti, että yksityisillä parkkiyhtiöillä on oikeus sakottaa luvattomasti pysäköityjä autoja sopimusoikeuden perusteella. Myöhemmin eduskunnan perustuslakivaliokunta oli kuitenkin toisilla linjoilla, eikä hyväksynyt lakiesitystä asiassa. Toisistaan merkittävästi poikkeavien päätösten johdosta tilanne on epäselvä, ja moni autoilija jättää yksityisten parkkifirmojen antamat sakot maksamatta.

Sakkojen maksamatta jättäminen onkin kannattanut, sillä Turun Sanomien mukaan parkkiyhtiöt eivät ole vieneet aikoihin yhtään tapausta oikeuteen. Mikäli joku tapaus leivättömän pöydän ääreen aikanaan etenee, on tuomioistuimelle tiukka paikka eri kantojen punnitsemisessa.

Autoista tuttua sakotuksen uhkaa on laajennettu myös muihin kulkupeleihin. Turun Linnakadulla oleva kiinteistö uhkaa nimittäin luvattomasti pysäköityjä mopoja ja polkupyöriä lukitsemisella ja 20 euron avausmaksulla. Lehden mukaan kyse on kuitenkin vain uhkailusta, sillä asiaa varten ei ole hankittu edes lukkoja.

Uusimmat