Tamperelainen: Kondomiautomaatit halutaan kouluihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nuoret aloittavat seksielämänsä vuosi vuodelta nuorempina, ja taannoin tutkimus vahvisti että huolestuttavan harva käyttää minkäänlaista ehkäisyä. Nyt ehkäisyn yleisyyttä yritettään nostaa tuomalla kondomiautomaatteja kouluihin, Tamperelainen uutisoi.

Safe Play Finland Oy:n toimitusjohtaja haluaisi automaatit yläkouluihin, sillä helppo saatavuus todennäköisesti lisäisi niiden käyttöä ja siten vähentäisi ei-toivottuja raskauksia ja sukupuolitauteja. Koulujen lisäksi kondomeita halutaan jakoon esimerkiksi nuorisotaloihin. Tamperelainen-lehti kuitenkin kirjoittaa, että opetusviranomaisten asenteet eivät ainakaan vielä ole kypsiä ajatukselle.

– Suomalaisessa yheiskunnassa kaikki seksuaalisuuteen liittyvät seikat ovat arkaluontoista, ja koulun on noudatettava hyviä tapoja ja kuunneltava vanhempien mielipiteitä, Tampereen kaupungin perusopetuksen johtajaVeli-Matti Kanerva kommentoi lehdelle.

{democracy:134}

Uusimmat