Pariisin kevät palkitaan kultalevyllä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suuresta keikkasuosiosta kuluneen vuoden ajan nauttinnut Pariisin Kevät on päässyt Astronautti –albumillaan kiinni kultakantaan. Albumi myi kesän päätteeksi kultalevyyn oikeuttavan määrän 10.000 kappaletta. Yhtyeen keulahahmo, säveltäjä-sanoittaja-laulaja Arto Tuunela haluaa kiittää nimenomaan levynostajia.

– Henkilökohtaisesti haluaisin kiittää jokaista levynostajaa henkilökohtaisesti. Se lienee mahdotonta, joten haluan kiittää jokaista levynostajaa netissä, painettuna, tai kuulopuheitse. Kerrothan ystävällesi, joka omistaa Pariisin Kevään levyn, että hänen panostaan arvostetaan, kiitetään ja juhlitaan! Kiitos sinulle, pieni tai suuri, vanha tahi nuori, karvainen taikka karvaton, mies, nainen, tai mitä tahansa siltä väliltä! Tuunela iloitsee.

Keväällä 2010 julkaistu Astronautti–albumi oli ehdolla Emma-gaalassa Vuoden pop/rock –albumiksi ja levyn ykköshitti Tämän kylän poikii oli ehdolla Vuoden biisiksi. Yhtye valittiin Rumbassa vuoden 2010 Läpimurroksi. Yhtye päättää kesän kiertueensa Mikkelin Jurassicrockiin tulevana viikonloppuna

Pariisin Kevät julkaisi vuonna 2008 paljon huomiota herättäneen ja myyntimenestykseksi nousseen debyyttialbuminsa; kriitikoiden ylistämä Meteoriitti listattiin vuoden 2008 parhaiden julkaisujen joukkoon ja levylle myönnettiin myös Emma-ehdokkuus vuoden debyyttialbumi-kategoriassa.

Keikoille Arto Tuunelan johtama yhden miehen kollektiivi ei kovasta kysynnästä huolimatta suostunut kuitenkaan lähtemään. Keväällä 2010 julkaistiin yhtyeen toinen pitkäsoitto Astronautti ja vasta saman vuoden kesällä Tuunela johdatti Pariisin Kevään Ilosaarirockiin kauan odotetulle ensikeikalle. 10 000 hengen teltta oli ääriään myöten täynnä, eikä kaikki halukkaat edes mahtuneet sisään.

Uusimmat