Saudi-Arabiaan kilometrin korkuinen pilvenpiirtäjä – lentokoneetkin joutuvat väistämään

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme keväällä kuinka Saudi-Arabian Jeddaan suunniteltiin maailman korkeinta rakennusta, josta oli määrä tulla mailin, eli 1,6 kilometrin, korkuinen. Nyt suunnitelmiin on tullut mutkia matkaan, ja rakennusta on jouduttu madaltamaan.

Maaperän takia Kingdom Tower on nyt suunnitteilla ”vain” kilometrin korkuiseksi, jolloin se on valmistuessaan edelleen maailman korkein rakennus. Nykyään maailman korkein rakennus on Dubaissa sijaitseva 828 metriä korkea Burj Khalifa. Rakennukseen tulee asuntojen ja toimitilojen lisäksi useita hotelleja.

Rakennuksen suunnittelee Adrian Smith + Gordon Gill -arkkitehtitoimisto. Projektin hinnaksi arvioitiin ennen rakennuksen madaltamista 30 miljardia dollaria. Rakennuksen alkuperäisen suunnitelman mittakaavan tuttuihin rakennuksiin näkee tästä kuvasta.

Uusimmat