Tekniikka & Talous -lehden Flow-väite naurattaa musiikkiväkeä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingissä juhlitaan parhaillaan Flow-festivaalia, jota on nyt käsitellyt myös Tekniikka & Talous -lehti. Lehden tietämys tekniikasta on kuitenkin hieman heikolla tolalla, ainakin mitä tulee esitystekniikkaan festareilla.

Kaikkien medioiden jutuissa on aika ajoin virheitä, mutta Tekniikka & Talous -lehden artikkeli levisi eilen kulovalkean tavoin musiikkiväen keskuudessa sekä Facebookissa että Twitterissä jutussa olevan hauskan väittämän johdosta. Lehti nimittäin kirjoitti, että niin sanotut ”trussit”, eli alumiiniset metallikehikot, olisivat nyt ensimmäistä kertaa käytössä Suomessa.

Ulkovalaistuksen lisäksi oma osionsa on sisä- ja lavavalaistus, jota hoitaa Kääriäisen kollega Matti Jykylä. Hän on hankkinut päälavalle Suomessa ensimmäistä kertaa käytössä olevan liikkuvan valaistuslaitteiston, niin sanotun trussin. Sillä saa valaistukseen vaihtelua, kun lamput eivät ole vain katossa kiinni. Laitteisto on kiinni päälavan sivuilla olevissa metallitelineissä, Tekniikka & Talous kirjoittaa.

Todellisuudessa trussit ovat olleet käytössä jo yli 30 vuoden ajan lähes jokaisella esiintymislavalla limudiscoista jättikeikkoihin ja festareihin. Myös liikkuvia trusseja on niin ikään käytetty jo sadoissa tapahtumissa. Alan ammattilaiset vitsailivat eilen juttuun liittyvissä keskusteluissa muiden muassa että myös esimerkiksi vinyylilevy ja radio esitellään suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa Flow-festivaaleilla.Kuva: Thomann

Uusimmat