Maailman masentuneimmat kansat listattiin – minne jäi Suomi?

Ohhoh! · Stara.fi

Suomalaiset pitävät itseään usein keskimääräistä masentuneempana kansana, mutta tuoreessa amerikkalaisessa tutkimuksessa Suomi ei ainakaan kärkisijoilla keiku. Toisaalta suomalaiset eivät ole lainkaan mukana tutkimuksen tuloksissa.

Maailman terveysjärjestö WHO julkisti tutkimuksen, jonka mukaan ranskalaiset ovat maailman masentunein kansa. Heillä on nimittäin tilastojen mukaan suurin mahdollisuus sairastua masennukseen. Tutkimus osoitti, että keskiverto ranskalainen kärsii masennuksesta jossain vaiheessa elämänsä aikana peräti 20 prosentin todennäköisyydellä.

New Yorkin ylipiston 90.000 vastaajalle suorittama terveystutkimus osoitti, että heti ranskalaisten jälkeen masentuneimpia ovat amerikkalaiset, joilla masennuksen mahdollisuus on 19,2 prosenttia. Kolmantena tulivat brasilialaiset 18,4 prosentilla, neljäntenä hollantilaiset 17,9 prosentilla ja viidentenä uusiseelantilaiset 17,8 prosentilla. Kymmenen joukkoon mahtuivat edellä mainittujen lisäksi myös ukrainalaiset, belgialaiset, kolumbialaiset, libanonilaiset ja espanjalaiset. Pohjoismaita ei listalla näkynyt.

Uusimmat