Naiset marssivat paljaiden rintojen puolesta – tissipäivä oli menestys

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessakin vietettiin jokunen viikko sitten Lutkapäivää, jolloin ainakin Helsingissä ja Tampereella naiset marssivat kaduille provosoivissa asuissa. Tarkoituksena oli korostaa, että asuvalinta ei ole syynä seksuaaliseen väkivaltaan. Nyt naiset ovat vuorostaan marssineet kaduille Yhdysvalloissa, jossa vietettiin Riisu paitasi -päivää.

Rapakon takana naiset protestoivat rinnat paljaana tasa-arvon puolesta. New Yorkin, Pohjois-Carolinan ja Kalifornian osavaltioissa naiset vaativat mielenilmauksellaan oikeutta paljastaa rintansa julkisilla paikoilla. Heidän mukaansa naisten pitäisi voida esiintyä yläosattomissa siinä missä miehetkin, GoTopless.org raportoi kuvien kera.

National Go Topless Day -tapahtumaan osallistuneet marssivat bikinien yläosissa ja rintaliiveissä ja vaativat oikeutta riisua ne halutessaan. Naisten kantamissa kylteissä todettiin muiden muassa, että molemmilla sukupuolilla on nännit, mutta vain toinen joutuu peittämään ne. Yhdysvalloissa monissa osavaltioissa rintojen paljastamisesta seuraa pidätys ja vähintään sakkorangaistus. Vastaavia protesteja nähtiin myös Kanadassa.

Uusimmat