Tositarinaan perustuva mafiasarja suomalaisruutuihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

AVA-televisiokanava esittää 25. syyskuuta alkaen kriitikoiden ylistämän italialaisen Corleone-sarjan, joka kertoo tositarinan Sisiliaa hallinneesta mafiajohtaja Toto Riinasta ja hänen rikollisjärjestöstään.

Pahamaineinen mafiajohtaja vangittiin vuonna 1993 ja kärsii parhaillaan elinkautistuomiota Italiassa. Sarjan keskushenkilö Salvatore ”Toto” Riina varttui Corleonen kaupungissa Sisiliassa. Hän menetti nuorena isänsä ja veljensä traagisten tapahtumien seurauksena. Menetykset pakottivat pojan kasvamaan aikuiseksi aivan liian nopeasti sekä huolehtimaan köyhyyden ja kurjuuden keskellä elävästä perheestään.

Toto Riina kuitenkin sisuuntui ja päätti olla hyväksymättä kohtaloaan. Turhautunut nuorukainen liittyi muutaman luottoystävänsä kanssa Corleonen mafiapomon kannattajiin, mikä oli alku hänen rikolliselle uralleen. Vaiheikkaat tapahtumat veivät Riinan välillä vankilaan, jonka aikana yksi hänen ystävistään, Biagio Schiro, oli vaihtanut puolta. Vankilassa olon jälkeen Riina tutustui tulevaan vaimoonsa Ninettaan ja ajautui yhä syvemmälle mafian lonkeroihin.

Toto Riina nousi arvoasteikossa nopeasti ja oli pian nimi isojen tekijöiden listalla. Älykkyytensä, strategisten vaistojensa ja metodisen väkivaltaisuutensa ansiosta hän kontrolloi ajan myötä suurta osaa Sisiliasta ja koko Italiasta. Toto Riina olikin vuosina 1943 – 1993 yksi maailman mahtavimmista mafiajohtajista ja vastasi satojen siviilien, poliitikkojen ja valtaapitävien murhista Italiassa.

Suurinta huomiota herättäneisiin uhreihin lukeutuivat tuomarit Giovanni Falcone ja Paolo Borsellino. Mahtimies hankki myös vihollisia, jotka uskalsivat nousta vastustamaan tämän hirmuvaltaa. 12-osaisena esitettävän mafiasarjan on ohjannut Enzo Monteleone.