Dream Theater keikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Progressiivisen metallin kaikkien aikojen menestyneimpiin yhtyeisiin lukeutuva Dream Theater saapuu 23. tammikuuta konsertoimaan Helsingin Jäähalliin. Vuonna 1985 perustettu Dream Theater tunnetaan lukuisten menestyslevyjensä ja -kiertueidensa ohella erityisesti jäsentensä virtuoosimaisista soittotaidoista.

Suuren läpimurron toisella Images and Words -pitkäsoitollaan saavuttanut yhtye valmistautuu parhaillaan ensi viikolla ilmestyvän 11. albuminsa A Dramatic Turn of Events julkaisuun. Bändin johtohahmon John Petruccin tuottaman pitkäsoiton miksauksesta vastaa tuottajalegenda Andy Wallace, joka on aikaisemmin työskennellyt lukuisten klassikkolevyjen parissa.

Helsingin konsertti on samalla yhtyeen uuden rumpalin, Mike Manginin, ensiesiintyminen Suomessa. Edellisen kerran Dream Theater on vieraillut maassamme syksyllä 2009, jolloin yhtye esiintyi myöskin Helsingin Jäähallissa.