Pikkutyttö löysi muovilapiolla 160 miljoonaa vuotta vanhan fossiilin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ikivanhojen aarteiden löytämiseen ei aina tarvita uusinta uutta teknologiaa tai arkeologisia kaivauksia. Siitä on nyt saatu hyvä esimerkki, kun kuusivuotias pikkutyttö kaivoi maasta 160 miljoonaa vuotta vanhan fossiilin.

Tyttö oli yhdessä isänsä kanssa leikkimässä arkeologia ja käytti kaivamiseen muutaman euron arvoista muovilapiota. Leikin lomassa Cotswold Water Parkin alueelta löytyi ulkoisesti isoa simpukkaa muistuttava suurikokoinen ammoniitti, jonka läpimitta oli 40 senttiä, Mirror uutisoi.

Asiantuntijat pitävät löytöä merkittävänä, ja nyt ammoniitti on asetettu näytille paikalliseen näyttelyyn. Ammoniitit ilmestyivät maan pinnalle noin 400 miljoonaa vuotta sitten, mutta ne kuolivat sukupuuttoon noin 40 miljoonaa vuotta sitten samaan aikaan dinosaurusten kanssa.