Apple poisti luvattoman Iron Sky -pelin verkkokaupastaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime viikolla Iron Sky -elokuvan tekijät saivat ikävän yllätyksen Kiinalaisen Ziiso-nimisen yhtiön julkaistua iTunesin verkkokaupassa Iron Sky -elokuvaan luvattomasti perustuvan pelin. Nyt peli on saatu poistettua myynnistä.

iPad-peli käytti elokuvan nimeä, taustatarinaa ja tunnuslausetta sekä elokuvan markkinointimateriaaleissa julkaistuja avaruusaluksia ja roolihahmoja. Materiaalin käyttämiseen pelitalo ei kuitenkaan ollut hankkinut lupaa Iron Skyn tekijöiltä.

– Otimme Appleen yhteyttä peliin liittyen, ja kaksi päivää sen jälkeen kun olimme toimittaneet heille laillisesti pätevän valituksen ja todisteet siitä, että olemme Iron Skyn kehittäjiä, peli poistettiin kaupasta, totesi elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola.

– Olemme tyytyväisiä siitä, että Apple toimi näin ripeästi, sekä ennen kaikkea siitä, ettei kukaan faneistamme enää erehdy maksamaan tästä pelistä kuvitellen, että hän tukee ostoksellaan Iron Skyn tekemistä.

Iron Sky tekee pioneerityötä crowd funding -yhteisörahoittamisessa ja elokuvan 7,5 miljoonan euron budjetista miljoona kerätään faneilta sijoitusten, fanipalveluiden ja oheistuotteiden myynnin muodossa. Kaikki nämä tulot käytetään elokuvan tekemiseen. Iron Sky on tällä hetkellä jälkituotannossa ja se julkaistaan 4. huhtikuuta 2012.

– Haluamme kuitenkin muistuttaa, ettei meillä ole mitään epävirallisia ja epäkaupallisia faniprojekteja vastaan, kunhan ne eivät esitä olevansa virallisia Iron Sky -tuotteita, ja meille ilmoitetaan niistä, totesi Iron Skyn sosiaalisen median päällikkö Pekka Ollula.

– Meillä on virallisia video- ja lautapeliprojekteja, jotka tulevat markkinoille lähempänä elokuvan julkaisua. Kaikki, jotka ovat kiinnostuneita tekemään kaupallisia lisensöityjä Iron Sky tuotteita, voivat ottaa yhteyttä osoitteeseen pekka.ollula@blindspot.fi.