Kondomiongelma yllätti – kiinalaiset ehkäisyvälineet liian pieniä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin tutkimuksesta, jossa vertailtiin miesten sukuelimien kokoja eri puolilla maailmaa. Erot olivat merkittäviä, ja hieman samasta syystä on nyt syntynyt ongelma Etelä-Afrikassa. Valtio kaavaili nimittäin tilaavansa miljoonien arvosta naisten kondomeja Kiinasta.

Globalisaatio ei kuitenkaan tässä tapauksessa kannattanut, sillä kiinalaiset naisten kondomit osoittautuivat aivan liian pieniksi eteläafrikkalaisille neitokaisille. 11 miljoonan kauppaa vaaditaan peruttavaksi, koska tilatuille ehkäisyvälineille ei löydy käyttöä, Beeld-lehti uutisoi.

Valtio antoi hankinnan kilpailutuksen jälkeen yksityisen yrityksen hoidettavaksi. Nyt tarjouskilpailun hävinnyt kilpaileva yhtiö on vienyt asian Pretorian korkeimpaan oikeuteen, sillä yrityksen mukaan heidän naisten kondominsa ovat 20 prosenttia suurempia kuin kiinalaiset tuotteet. Oikeus oli yhtiön kanssa samaa mieltä ja esti miljoonakaupan vedoten kondomien liian pieneen kokoon ja vääränlaiseen materiaaliin.