Tutkimus vahvisti: Rahan näkeminen saa veden kielelle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Monet ihmiset tuntuvat kuolaavan rahan perään. Nyt tutkimus on vahvistanut, ettei kyse ole ainoastaan kuvainnollisesta sanonnasta. Opiskelijoilla tehdyn tutkimuksen mukaan rahan näkeminen tuo nimittäin veden kielelle.

Suurten rahamäärien katsominen kiihdyttää syljen tuotantoa suussa. Syljen määrä suussa tosin riippui jonkin verran myös koehenkilön muusta mielentilasta rahaa nähdessään. Tutkimuksen suorittivat Kellogg School of Management -oppilaitoksen tutkijat, Huffington Post uutisoi.

Markkinoinnin professori David Galin mukaan tutkimus suoritettiin panemalla pumpulia koehenkilöiden suuhun ja näyttämällä heille sen jälkeen erilaisia valokuvia. Testin jälkeen pumpuliin imeytyneen syljen määrä mitattiin punnitsemalla.

Eniten kuolaa erittyi opiskeilijoilla, jotka näkivät suuria rahamääriä. Rahaa nähneistä eniten kuolaa kertyi oppilailla, jotka olivat hetkeä aiemmin kirjoittaneet elämänsä upeimmista hetkistä. Normaalia enemmän sylkeä erittivät myös esimerkiksi miehet, jotka katselivat kauniita naisia.