Sankaripupu pelasti perheen – kuoli itse savumyrkytykseen

Ohhoh! · Stara.fi

Julkisuudessa kerrotaan silloin tällöin tapauksista, joissa perheen lemmikki on pelastanut ihmishenkiä herättämällä ihmiset esimerkiksi tulipalossa. Yleensä nämä lemmikit ovat koiria, mutta poikkeuksiakin on. Nyt tuorein sankarilemmikki on pupujussi.

Yhdysvaltojen Alaskassa sijaitsevassa yksityisasunnossa syttyi viime viikon tiistaina uhkaava tulipalo, jonka lemmikkipupu havaitsi ennen perhettä. Pienokainen onnistui herättämään isäntänsä raapimalla tätä kynsillä rinnasta, Ketchikanin kaupungin pelastuslaitos kertoi.

Raapimiseen herännyt isäntä huomasi herättyään, että talo oli tulessa ja täyttymässä savusta. Hän ehti herättää tyttärensä ja paeta talosta. Lemmikkipupu jäi kuitenkin tulen saaliiksi ja menehtyi savuun. Tulipalo saatiin sammutettua nopeasti, mutta sankarilemmikin pelastaminen oli myöhäistä, Alaska Dispatch uutisoi.