Nettipalvelu mukaan Euroviisujen uudistukseen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen musiikkinettipalvelu Hitlantis ja Yleisradio Oy:n järjestämä Uuden Musiikin Kilpailu ovat ryhtyneet yhteistyöhön. Kilpailussa etsitään parasta suomalaista kappaletta ja esiintyjää. Kilpailun voittaja edustaa Suomea vuoden 2012 Eurovision laulukilpailussa.

Hitlantiksen Wallu Valpio on mukana UMK:n esiraadissa. Valpio uskoo, että yhteistyö tuo myös Hitlantiksen artisteille vielä paremmat mahdollisuudet kansainväliseenkin menestykseen. Valpio aikoo suosia kansainvälistä menestyspotentiaalia omaavia biisejä kansallista identiteettiä unohtamatta. Miehen oma musiikkimaku on melkoisen laaja – se ulottuu Katri Helenasta Slayeriin.

Wallu Valpio tuli vuoden 2010 keväällä Hitlantiksen palvelukseen ja iloitsi jo tuolloin uudesta pestistään.

– On mahtavaa päästä käsiksi uuteen musaskeneen ja paneutua siihen syvemmälle – aina sille kuuluisalle ruohonjuuritasolle saakka, Wallu Valpio sanoo.

Hitlantiksen Marcus Tilgmann on tyytyväinen kumppanuuteen ja uudenlaiseen yhteistyöhön Ylen kanssa.

– Yleisradio on innovatiivinen yhtiö, joka haluaa uudistaa perinteisiä Euroviisuja ja nostaa kilpailun tasoa. Musiikkialan toimijana olemme erittäin mielellämme mukana näissä pyrkimyksissä, Tilgmann sanoo.