Peliarvostelussa NHL 12

Pelit · Stara.fi

Vuoden kohutuin suomalainen jääkiekkotähti Mikael Granlund on tosielämässä parhaillaan sivussa HIFK:n kokoonpanosta, mutta pelimaailmassa ilmaveivimies kiekkoilee edelleen – tosin ei Suomen MM 2011 -mestaruusjoukkueessa. Odotettu NHL 12 -konsolipeli marssittaa kotikatsomoiden kaukaloihin taas ajankohtaiset tähtipelaajat.

Kovin merkittäviä muutoksia edeltäjäänsä verrattuna hittisarjan tuorein tulokas ei pidä sisällään, mutta hienosäätöä on toki tapahtunut tässäkin päivityksessä. Se onkin hyvä seikka, sillä väkinäiset uudistukset uudistusten takia ovat usein päättyneet nolosti. Nyt näin on käynyt tuoreen pelin musiikissa, joka on edeltäjää heikommissa kantimissa. Pelaajien keinoäly ei koskaan tule täydelliseksi, joten siinä on aina parantamisen varaa. Myös tällä kerralla.

Vuosien varrella genrensä timantiksi hioutunut NHL-pelisarja tuntuu taas hivenen realistisemmalta pelaajien taklauksista aina maalivahtien toimintaan ja veskarin häirintään saakka. Maalivahdin taklauksesta tosin napsahtaa jäähyminuutteja harmittavan helposti. Huonosti pelaava passitetaan nyt armotta vaihtopenkille happea keräämään. Uudistuneen fysiikkamoottorin ansiosta taklaukset, kiekko ja kentän ruuhkat tuntuvat aikaisempaa realistisemmilta ja ovat myös sidoksissa toisten pelaajien kokoon.

Pelkän kiekkopelin lisäksi pelaaja voi heittäytyä olohuoneensa sohvalla joukkueen pomoksi vastaamaan esimerkiksi pelaajavalinnoista ja joukkueen taloudesta. Kiireiselle pelaajalle on hienoa, että kovatasoisiinkin peleihin pääsee halutessaan nopeasti ilman tuntikausien tahkoamista. Mukavinta ajanvietettä pelissä on Be a Pro -pelimoodi, jossa vierähtää niin halutessaan yö jos toinenkin.

Pisteet 4/5