Big Brother floppasi rajusti Britanniassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa seurataan parhaillaan aktiivisesti suosittuun ohjelmaformaattiin perustuvaa Big Brother -ohjelmaa. Samaan aikaan realitykilpailu on käynnissä myös Britanniassa, josta se jo kertaalleen lopetettiin. Nyt ohjelma on flopannut rajusti, sillä se ei ole saanut katsojia televisioruutujen ääreen odotetulla tavalla.

Channel 4 esitti Big Brother -ohjelmaa aiemmin, mutta se lopetettiin heikkojen katsojalukujen takia. Sittemmin Channel 5 osti oikeudet ohjelmaan, eikä menestystä ole sielläkään herunut. Sen sijaan katsojaluvut ovat romahtaneet entisestään. The Sun -lehden saamien tietojen mukaan ohjelma vetää ruutujen ääreen enää 900.000 katsojaa.

Tällä viikolla ohjelman brittiversio alitti ensimmäisen kerran historiassa miljoonan katsojan rajapyykin. Kaksi viikkoa sitten alkaneen kauden ensimmäistä jaksoa seurasi kolme miljoonaa katsojaa. Aikaisemmalla kanavalla ohjelman surkein katsojaluku oli vuonna 2009 mitattu 1,5 miljoonaa. Channel 5 ei ole suostunut kommentoimaan asiaa.