Miljonääri murskasi Mersunsa – voi joutua vankilaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kiinan suosituimmaksi miljonääriksi nimetty Chen Guangbiao nousi julkkikseksi lahjoitettuaan lähes koko omaisuutensa hyväntekeväisyyteen. Omien laskujensa mukaan yli 700.000 ihmistä auttanut Guangbiao on nyt murskannut autonsa.

43-vuotias Chen Guangbiao on lahjoittanut eri kohteisiin yhteensä noin 350 miljoonaa euroa. Nyt hän on murskannut Mercedes-Benz -autonsa edistääkseen vihreää ajattelua. Samalla hän osti jokaiselle 200 työntekijälleen polkupyörät, joilla he voivat jatkossa ajaa työmatkansa. Miljonääri on itse näyttänyt mallia ajamalla työmatkat pyörällä. Guangbiao ehdotti lisäksi hallitukselle, että polttoaineen veroja nostettaisiin ja että jokaisen kuukauden 22. päivä julistettaisiin autottomaksi päiväksi.

Kriittisimpien mielestä kyse ei ole lainkaan vihreän ajattelun lisäämisestä, vaan sen sijaan miljonäärin keksimästä markkinointikeinosta, Qilu Evening News uutisoi. Heidän mukaansa nyt murskattu auto olisi pitänyt lahjoittaa sitä tarvitsevalle. Kaiken lisäksi auton murskaamista epäillään laittomaksi, koska Kiinan lainsäädäntö kieltää myös yksityisen omaisuuden tahallisen rikkomisen. Maksimituomio rikkomisesta on kolme vuotta vankeutta.