Orgasmeilla suora yhteys joogaan – näin kokeneet kertovat

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Huiman suosion saavuttanut jooga tunnetaan sen rauhoittavista ja terveyttä edistävistä vaikutuksista. Viime aikoina tuon henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin painoittuvan lajin vaikutuksista on kuitenkin löytynyt vieläkin enemmän mielihyvää.

The Daily Beast -sivuston Lizzie Crocker nimittäin kirjoittaa joogan aiheuttavan orgasmeja. Monet seksiterapeutit ja joogaoppilaat nimittäin ovat sitä mieltä, että joogaamisesta on tullut uusin tapa saada orgasmi ilman koskettelua.

– Sain orgasmin joogatunnilla. Hengitin ja keskityin liikkeeseeni ja yhtäkkiä se tapahtui. En voinut muuta kuin sanoa ’vau’, joogaoppilas Kelly Morris avautui kokemuksestaan sivustolla.

Joogaamisen aiheuttamista maksimaalisista mielihyväntunteista on puhuttu jo vuosien ajan, mutta vasta nyt joogaajat ja sen opettajat ovat alkaneet puhumaan aiheesta avoimesti. Joogan harjoittaminen voi parantaa myös seksielämää ja edesauttaa orgasmin saamista yhdynnässä.

– En ollut varautunut siihen. Istuin lootus-asennossa ja keskityin hengitykseeni. Jännitin reisiäni ja venytin kylkiäni, jolloin se tapahtui. Kihelmöin kauttaaltani, eräs joogaoppilas paljasti.

Taannoin maailman suosituimpiin poptähtiin lukeutuva Lady Gaga paljasti saavansa orgasmin ”ajattelemalla”. Hän kertoi, ettei tarvitse koskettelua, vaan voi mielensä avulla ”räjäyttää potin”. Daily Mail -lehti uutisoikin taannoin tutkimuksista, joista selvisi naisten voivan onnistua orgasmin saamisessa ajattelemalla sitä.